VELIKO RAZISKOVANJE CEN ESTETSKE KIRURGIJE [INFOGRAFIKA]

 

 

CroMedicor raziskuje

 

CroMedicor infografika Cijene estetske kirurgije Estetska kirurgija je nedvomno ena od najpomembnejših vej medicinskega turizma. Glavni razlog iz katerega se veliko ljudi odloča na poseg zunaj lastne države je, seveda, zelo visoka cena, ali bolj rečeno, velika razlika v ceni tretmajev v različnih državah. Ker nam ni znano niti eno opravljeno raziskovanje, ki bi na jedrnat in eleganten način pokazalo kakšne so razlike v ceni estetskih posegov v državah EU, se je CroMedicor odločil samostojno sprejeti to veliko nalogo.

Da bi dobili objektivno sliko o tem, koliko lahko pacient iz EU privarčuje z odhodom na estetski poseg na Hrvaško, smo pregledali cene v Združenem kraljestvu, Španiji, Nemčiji, Italiji in v Sloveniji. Zbrali smo cene desetih klinik iz vsake države in smo izračunali povprečno ceno za najbolj popularne estetske tretmaje. Za lažji pregled te velike količine podatkov in za ozaveščanje potenciala zdravstvenega in medicinskega turizma na Hrvaškem, smo izdelali posebej dizajnirano infografiko s podatki našega raziskovanja.

Iz podatkov, ki smo jih dobili, se jasno odraža gibanje cen. Medtem ko Slovenija, Nemčija in Španija imajo nekako izenačene razpone cen estetskih tretmajev, se Združeno kraljestvo in Italija precej odmikajo po draginji vseh storitev. Zanimivo je opaziti, da se Združeno kraljestvo, država, ki je po našem prejšnjem raziskovanju imela najvišje cene zobozdravstvene medicine v Evropi, zdaj nahaja na drugem mestu. Gotovo ni naključje, da so cene estetske kirurgije v Italiji izjemno visoke. Kot država v kateri so dizajn in lepota osnova kulturnega identiteta, je v Italiji lepo telo bolj cenjeno kot drugje. Na srečo so mnogi Italijani že seznanjeni z dejstvom, da z druge strane Jadranskega morja obstajajo vrhunski zdravniki, ki bodo iskane estetske tretmaje opravili po za tretjino nižji ceni kot v Italiji. CroMedicor infografika Cijene estetske kirurgije

Kot primer lahko vzamemo podatek, da je, po našem raziskovanju, povprečna cena dviga ženskih prsi v Italiji okoli 6.200 EUR, medtem ko je v prestižnih hrvaških klinikah cena običajno izpod 3.000 EUR. Podobno temu operacija nosu v Združenem kraljestvu znaša 4.700 EUR, v Italiji 4.500 EUR, medtem ko je na Hrvaškem cena istega posega le 1.500 EUR. CroMedicor infografika Cijene estetske kirurgije

Dejstvo, da so cene estetskih tretmajev na Hrvaškem veliko ugodnejše kot v državah EU, za nas ni presenetljivo. Čeprav se bo Hrvaška pridružila Evropski uniji koncem leta 2013, smo prepričani, da to ne bo vplivalo na cene medicinskih storitev, saj cene morajo slediti rasti življenjskega standarda v državi. Hrvaška je v posebnem položaju v katerem je življenjski standard nižji od povprečja EU, medtem ko so številne storitvene dejavnosti, med katerimi je tudi medicinska praksa, po kakovosti in izbiri pri samem vrhu evropske ponudbe. Hrvaški zdravniki so izjemno dobro usposobljeni, zlasti ko gre za ugledne zdravnike, ki so si s svojim dolgoletnim delom pridobili svetovni sloves.

CroMedicor infografika Cijene estetske kirurgije
CroMedicor, vodilni organizator medicinskega in zdravstvenega turizma na Hrvaškem, sodeluje izključno z najboljšimi specialisti v državi in so tudi na področju estetske kirurgije naši partnerji najbolj znani zdravniki v državi. Za klasično estetsko kirurgijo ne obstaja boljši naslov od Poliklinike Tončić, najstarejše klinike za estetsko kirurgijo na Hrvaškem, medtem ko je dr. Milojević, v svetu znan kot „Kralj Botoxa“, eden od najbolj uglednih svetovnih strokovnjakov za nekirurške estetske tretmaje.

dr. Rajko Tončić

dr. Rajko TončićČe podarite zaupanje dr. Rajku Tončiću, ste se odločili za izkušenega kirurga, ki je v svoji petintridesetletni praksi opravil več kot 15.000 estetskih kirurških posegov.

dr. Rajko Tončić je diplomiral leta 1972 na Medicinski fakulteti Univerze v Zagrebu. Po končanem študiju je specializiral otorinolaringologijo in ustrezni del estetske kirurgije na znani Univerzitetni kliniki za otorinolaringologijo v Kölnu. Leta 1987 je odprl prvo zasebno ordinacijo za estetsko kirurgijo na teh prostorih, ki si je zahvaljujoč visoki ravni storitev in strokovnosti dr. Tončića pridobila zaupanje številnih pacientov. dr. Tončić je svojo izobrazbo iz plastične in estetske kirurgije spopolnil na vrhunskih ustanovah za estetsko in plastično kirurgijo v ZDA. Redno obiskuje najpomembnejše svetovne kongrese in seminarje iz estetske kirurgije in je pogost gost znane Klinike za estetsko kirurgijo na Manhattanu v New Yorku kot tudi podobnih ustanov v Chicagu in Clevelandu.

Zaradi veliko izkušenj se estetski kirurški posegi ki jih opravlja dr. Tončić opravljajo rutinski, ampak je pristop vsakem pacientu individualen. Poznanje različnih kirurških metod omogoča dr. Tončiću izbiro najprimernejšega postopka, s katerim se bo optimalno rešila vaša estetska težava. Poliklinika za estetsku kirurgiju dr. Tončić se nahaja v ekskluzivnem objektu sodobnega dizajna, ki je narejen posebej za to dejavnost.

dr. Nikola Milojević

dr. Nikola Milojević Poleg zasebne prakse v Londonu je dr. Nikola Milojević delal za Harley Medical Group kot vodilni zdravnik največje verige estetskih klinik v Veliki Britaniji in si je pri tem pridobil ogromno kliničnih izkušenj, saj je tretiral skoraj 40 pacientov na dan. Leta prakse so pridonesle razvoju njegove individualne in prepoznatljive tehnike nekirurškega odstranjevanja podočnjakov in je s svojimi natančnimi in spretnimi tehnikami injektiranja botoxa postal poznat kot „Botox King“.

Skoraj 30 let je živel v Londonu, kjer je končal medicinsko fakulteto, specializiral univerzalno kirurgijo in estetsko medicino ter je postal eden izmed vodilnih angleških estetskih zdravnikov. Po dolgoletni uspešni karieri v Veliki Britaniji, kjer je odprl zasebno „Milo Clinic“ polikliniko, se je vrnil v Zagreb, kjer bo s svojo Poliklinikom Milojević v 21. stoletju nastavil pot, ki jo je v davnih letih 20. stoletja začel njegov oče, slaven doajen estetske kirurgije dr. Boško Milojević, prvi kirurg estetske kirurgije v vzhodni Evropi.

S to potezo je omogočen edinstven pristop pacientom, ki pred- in post-operativne preglede in tretmaje lahko opravijo v Londonu, ko lahko same tretmaje opravijo v Zagrebu po večkrat cenejši ceni. Kot primer je tretma Vaser Lipoultrazvočne liposukcije, ki ga Poliklinika Milojević edina ponuja v celi regiji in s katerim je mogoče brez bolečin oblikovati telo in celo povečati prsi. Poleg tega, Poliklinika Milojević v sodelovanju z vrhunskimi plastičnimi kirurgi ponuja tudi številne druge posege estetske kirurgije kot so na primer rinoplastika, otoplastika in blefaroplastika.

Avtentičen kraljevski tretma, ki ga lahko pričakujete v kliniki dr. Milojevića potrjuje tudi dejstvo, da se tudi angleška princeza Kate Middleton, ki danes nosi naslov „Catherine, Duchess of Cambridge“, svetovala pri zdravniku Milojeviću o zdravju in o tem, kako ohraniti lepoto svoje kože.

Celotno CroMedicor infografiko o cenah estetske kirurgije v polni ločljivosti lahko prevzamete TUKAJ.
Za vse pripombe in vprašanja nam se lahko oglasite po uradni Facebook strani ali po elektronski pošti.